Wie zijn Ronald en Jolanda

Ronald is ambachtelijk meubelmaker en klusjesman. Na 20 jaar gewerkt te hebben bij Universiteit Wageningen heeft hij in 2014 het roer omgegooid. In 2010 is hij de opleiding tot meubelmaker gaan volgen en in 2014 is hij gestart met Beautifier Design samen met zijn vrouw Jolanda. Naast het meubelmaken is Ronald een ervaren klusser. Van het schrijven van rapporten naar werken met de handen. Van het formuleren van heldere volzinnen naar het met oog voor detail en precisie bewerken en construeren van interieurwerken. Het is een wereld van verschil en tegelijkertijd een wereld van overeenkomsten.

Voor het uitvoeren van onderzoeksprojecten moet je goed organiseren en plannen. Je dient als eerste de achterliggende vraag of behoefte van de opdrachtgever te achterhalen en je moet je kunnen inleven in zijn/haar werk. Deze ervaring is nuttig bij het ontwerpen en maken van meubels en het doen van allerhande klussen naar de wens van de klant. Daarvoor moet je goed kunnen luisteren, vragen stellen en inleven in wat de klant voor ogen heeft.

Het mooie van het maken van een meubelstuk of het uitvoeren van een klus is het concrete resultaat waar de klant jaren plezier aan beleeft.

Jolanda is beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in portretschilderen. Na diverse studies aan HBO/Universiteit en banen is zij eerst een cursus meubelmaken gestart en heeft daarna het kunstschilderen opgepakt.

In 2015 ben ik begonnen met schilderen om het eens te proberen en sindsdien ben ik nooit meer gestopt. Ik ben altijd creatief in de weer geweest. Alleen schilderen had ik nog niet geprobeerd. Met aanwijzingen van mijn oom die kunstschilder was ben ik begonnen te experimenteren met afbeeldingen, ondergronden, materialen en technieken. Gefascineerd door dikke verfstructuren, streetart, urban art, natuur en mens ontstonden mijn eigen schilderijen. Elk werk is handgemaakt dus origineel en uniek. Ook als ik een schilderij voor de 2de keer maak is deze nooit exact hetzelfde als het 1ste.

Ik werk voornamelijk met grove kwast en paletmes of met oude gereedschappen op oude afgedankte materialen (zoals restjes hout welke Ronald niet meer nodig heeft). Zo ontstaat eerlijke, betaalbare kunst waarmee ik probeer mensen blij te maken, te inspireren en/of een glimlach te ontlokken. En lever ik een kleine bijdrage aan het milieu door te recyclen.

U zult me vaak aantreffen in oude kleding zodat ik ten alle tijden de kwast kan pakken om mijn idee├źn en ontwerpen te schilderen waarbij ik vaak de tijd vergeet. Ik maak wat ik mooi vind, niets meer en niets minder en hoop dat het anderen aanspreekt.

Ik werk ook in opdracht.

Wilt u meer informatie, een bestelling plaatsen of langskomen? neem dan contact met ons op: info@beautifierdesign.nl