Wie zijn Ronald en Jolanda

Ronald is ambachtelijk meubelmaker en klusjesman. Na 20 jaar gewerkt te hebben bij Universiteit Wageningen heeft hij in 2014 het roer omgegooid. In 2010 is hij de opleiding tot meubelmaker gaan volgen en in 2014 is hij gestart met Beautifier Design samen met zijn vrouw Jolanda. Naast het meubelmaken is Ronald een ervaren klusser. Van het schrijven van rapporten naar werken met de handen. Van het formuleren van heldere volzinnen naar het met oog voor detail en precisie bewerken en construeren van interieurwerken. Het is een wereld van verschil en tegelijkertijd een wereld van overeenkomsten.

Voor het uitvoeren van onderzoeksprojecten moet je goed organiseren en plannen. Je dient als eerste de achterliggende vraag of behoefte van de opdrachtgever te achterhalen en je moet je kunnen inleven in zijn/haar werk. Deze ervaring is nuttig bij het ontwerpen en maken van meubels en het doen van allerhande klussen naar de wens van de klant. Daarvoor moet je goed kunnen luisteren, vragen stellen en inleven in wat de klant voor ogen heeft.

Het mooie van het maken van een meubelstuk of het uitvoeren van een klus is het concrete resultaat waar de klant jaren plezier aan beleeft.

Jolanda is beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in portretschilderen. Na diverse studies aan HBO/Universiteit en banen is zij eerst een cursus meubelmaken gestart en heeft daarna het kunstschilderen opgepakt.

In 2015 is ze begonnen met schilderen omdat ze altijd met bewondering heeft gekeken naar haar oom die kunstschilder is. Ze vond dat het tijd was om dat ook eens te gaan proberen. Van haar oom heeft ze diverse technieken geleerd die ze nu toepast in haar werk. Ze kwam er achter dat ze schilderen fantastisch en heerlijk vindt om te doen. Dat werd versterkt door de complimenten die ze kreeg en het is een ware passie geworden. Ze schildert op doek, papier, hout, meubels, glas, steen, eigenlijk alles waarop je kunt schilderen. Hun kinderen, muziek en het landschap om haar heen zijn haar grootste inspiratiebronnen. Jolanda experimenteert graag met diverse schildertechnieken en materialen. Daarnaast werkt ze graag met papier mache en textiel. Alles is handgemaakt/handgeschilderd. De ontwerpen zijn authentiek en onderscheidend. Het liefst werkt ze met afgedankte, oude spullen en hergebruikt ze de materialen. Zo gebruikt ze ook de restjes hout welke Ronald niet meer nodig heeft. Recyclen in combinatie met vakmanschap. Zo leveren we ook nog een bijdrage aan een betere leefomgeving. Jolanda werkt ook in opdracht.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op: info@beautifierdesign.nl