Wie zijn Ronald en Jolanda

Ronald is ambachtelijk meubelmaker en klusjesman. Na 20 jaar gewerkt te hebben bij Universiteit Wageningen heeft hij in 2014 het roer omgegooid. In 2010 is hij de opleiding tot meubelmaker gaan volgen en in 2014 is hij gestart met Beautifier Design samen met zijn vrouw Jolanda. Naast het meubelmaken is Ronald een ervaren klusser. Van het schrijven van rapporten naar werken met de handen. Van het formuleren van heldere volzinnen naar het met oog voor detail en precisie bewerken en construeren van interieurwerken. Het is een wereld van verschil en tegelijkertijd een wereld van overeenkomsten.

Voor het uitvoeren van onderzoeksprojecten moet je goed organiseren en plannen. Je dient als eerste de achterliggende vraag of behoefte van de opdrachtgever te achterhalen en je moet je kunnen inleven in zijn/haar werk. Deze ervaring is nuttig bij het ontwerpen en maken van meubels en het doen van allerhande klussen naar de wens van de klant. Daarvoor moet je goed kunnen luisteren, vragen stellen en inleven in wat de klant voor ogen heeft.

Het mooie van het maken van een meubelstuk of het uitvoeren van een klus is het concrete resultaat waar de klant jaren plezier aan beleeft.

Ronald: 06-41893177

Jolanda is beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in portretschilderen maar maakt ook ander werk. Na diverse studies aan HBO/Universiteit en banen is zij eerst een cursus meubelmaken gestart en heeft daarna het kunstschilderen opgepakt.

Jolanda werkt graag met oud/restjes materiaal om daarmee nieuwe dingen te maken (recyclen). Zo kan zij altijd beschikken over hout wat Ronald niet meer gebruikt, restjes verf, textiel wat wordt weggedaan etc.

In 2015 is Jolanda begonnen met schilderen om het eens te proberen en sindsdien is ze nooit meer gestopt. Gefascineerd door dikke verfstructuren, streetart, urban art, natuur en mens ontstonden haar eigen schilderijen. Elk werk is handgemaakt dus origineel en uniek. Ook als zij een schilderij voor de 2de keer maakt is deze nooit exact hetzelfde als het 1ste.

Ze werkt voornamelijk met grove kwast en paletmes of met oude gereedschappen op voornamelijk oude afgedankte materialen. Zo ontstaat eerlijke, betaalbare kunst waarmee zij probeert mensen blij te maken, te inspireren en/of een glimlach te ontlokken. En levert ze een kleine bijdrage aan het milieu door te recyclen.

U zult haar vaak aantreffen in oude kleding om op elk moment haar idee├źn en ontwerpen te kunnen uitvoeren waarbij ze vaak de tijd vergeet. Jolanda maakt wat ze mooi vindt, niets meer en niets minder en hoopt dat het anderen aanspreekt.

Jolanda werkt ook in opdracht (06-48098846).

Wilt u meer informatie, een bestelling plaatsen of langskomen? neem dan contact met ons op: info@beautifierdesign.nl of bel ons.